Archive | Tips Zwanger Worden RSS feed for this section

Hulp Bij Zwanger Worden

Lukt het niet helemaal om snel zwanger te worden? Deze artikelen kunnen je  helpen bij je zwangerschap.  Klik op de plaatjes voor een korte uitleg. De meeste kun je kopen bij drogsit of apotheek, voor het gemak heb ik de link ook erbij gezet, zodat je ze meteen online kunt bestellen.

Begin bijvoorbeeld al 4 weken voordat je zwanger wilt worden met Foliumzuur te slikken. Dit verkleint de kans op een babytje met een open ruggetje. Vergeet ook zeker vitamine D en Visolie niet!

Wat vind jij van dit overzicht?

Een goede voorbereiding…

Gezond zwanger worden en goede voorbereiding op je zwangerschapZorg voor een goede voorbereiding op je zwangerschap. Ook al ben je nog niet zwanger, dan is het verstandig om van een aantal belangrijke zaken op de hoogte te zijn.

Ik heb al veel nuttige informatie verzameld en deze wil ik graag met jullie delen.

Bij een goede voorbereiding om gezond zwanger te worden passen de volgende onderdelen:

  1. zorg dat je minstens een keer normaal menstrueert, stop dus met anti-conceptiemiddelen.
  2. begin op tijd met foliumzuur slikken, je kunt ook alvast 10 microgram vitamine D gaan slikken.
  3. reken a.d.h.v. je ovulatie uit wanneer je de grootste kans hebt op zwangerschap. Het beste is gebruik te maken van ovulatietesten.
  4. zorg dat je gewicht optimaal is.
  5. wen je zelf een gezonde levenststijl aan.

Als je in normale gezondheid verkeert is deze voorbereiding voldoende. Als je niet in optimale lichamelijke conditie bent kun je een afspraak maken met je huisarts.

De huisarts kan je tips geven hoe je je lichaam het beste kunt voorbereiden op de zwangerschap. Heb je bijvoorbeeld last van overgewicht, volg je een speciaal dieet of slik je bepaalde medicijnen, dan is het wijs om contact op te nemen met je huisarts.

Je kunt ook altijd een afspraak maken bij de verloskundigen praktijk, dit is een preconceptioneel advies. Bestaan er in de familie van jouw of je partner erfelijke problemen bespreek die dan ook met de huisarts.

P.S.

Heb je mijn ebook over gezonde voeding al gelezen, daar staan veel tips in hoe je je lichaam kunt gezond kunt voorbereiden op je zwangerschap.

Tips voor de man #2, Rokende mannen maken slechtere zaadcellen

Stop Met Roken

Rokende mannen maken slechtere zaadcellen aan. Stoppen met roken zorgt voor een grotere kans op zwangerschap.In de eerdere post Tips voor de man #1 hebben we het al gehad over de kwaliteit van de spermacellen.

Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid, maar wat veel mensen niet weten is dat rokende mannen ook nog eens slechtere zaadcellen aanmaken. Stoppen met roken zorgt dus voor een grotere kans op zwangerschap. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat je als vrouw ook moet stoppen met roken als je zwanger wilt worden.

Wanneer vrijen om zwanger te raken

wanneer vrijen zwanger te rakenHet is een misvatting om te denken dat je in je vruchtbare dagen iedere dag moet vrijen om het meeste kans te hebben om zwanger te raken. De voorraad spermacellen put dan uit en dan blijven er weinig spartelende spermacellen over.

Ook het opsparen voor het juiste moment is niet aan te raden, omdat de kwaliteit dan ook relatief laag is.

De vraag is wanneer en hoe vaak moet je vrijen om de grootste kans te hebben dat je zwanger raakt?

Om het sperma in optimale conditie te houden kun je het beste op de dag van je eisprong vrijen en in de vruchtbare periode voor je eisprong om de dag vrijen. Spermacellen blijven gemiddeld zo´n drie dagen leven, dus als je dit advies volgt zijn er voldoende goede spermacellen aanwezig om de eicel te bevruchten. Om je vruchtbare periode te berekenen ga dan naar onze homepage Eisprong Berekenen.

Tips voor de man #1: goede zaadkwaliteit

De kwaliteit van zaadcellen kunnen ook bepalend zijn voor een snelle zwangerschap. zorg voor niet geen strak zittende kleding voor een goede zaadkwaliteit.Naast een goede voorbereiding van de vrouw, is de rol van de man net zo belangrijk voor een snelle zwangerschap. De kwaliteit van zijn zaadcellen bepaalt ook voor een groot deel hoe snel je zwanger kunt worden. Zorg dat je vriend of man niet te strak zittend ondergoed of spijkerbroek draagt.

In de teelballen van de man worden de zaadcellen aangemaakt. De optimale temperatuur van de teelballen ligt lager dan de eigen lichaamstemperatuur. Strak zittende onderkleding of broeken zijn niet gewenst omdat de teelballen dan te dicht tegen het lichaam aan gedrukt worden.

Hierdoor neemt de temperatuur toe en dat is slecht voor de productie van goede zaadcellen. Een wat lagere temperatuur leidt dus tot goede zaadkwaliteit. Zorg dus voor los zittende kleding. Eigenlijk alles wat de temperatuur doet toenemen is schadelijk, let bijvoorbeeld ook op met warmte van laptops op schoot.

Lees ook ons bericht Tips voor de man #2

Zorg voor een optimaal gewicht

overgewicht-zwanger-mentale-dieetplan-eisprong-berekenen
Zorg voor een optimaal gewicht als je zwanger wilt worden. Zowel een overgewicht als ondergewicht  tijdens of voor je zwangerschap is niet goed.

Overgewicht

Als je overgewicht hebt kan het moeilijker zijn om zwanger te raken. Het kan zijn dat  je een andere hormonenspiegel hebt gekregen, waardoor je ovulatie niet altijd plaats kan vinden.

Een onregelmatige menstruatiecyclus kan het gevolg zijn van overgewicht. Zelfs het uitblijven van menstruatie is mogelijk. Als je een kinderwens hebt probeer er voor te zorgen dat je met verantwoorde stappen op gewicht komt.

Je zult dan af moeten vallen. Dit is heel lastig om dat alleen te doen. Ook crashdiëten werken vaak niet en deze zijn tevens ongezond. Het is de kunst om gezond te eten en elke dag te bewegen.

Op deze manier hou je het ook het langste vol en vliegen de kilo’s er niet meteen aan zodra je zwanger bent, maar dat is niet altijd makkelijk. Je mag overigens tijdens de zwangerschap niet gaan diëten, want dat kan schadelijk zijn voor het kindje.

P.S.
Mijn vriendin Hanneke zweert bij een nieuw dieet, ze vindt het geweldig.  Het is heel anders dan alle andere diëten en ze is bijna tien kilo afgevallen.

Als je we meer over wilt weten……

……..Dit is de link naar de website: ****  Het Mentale Dieetplan  ****

Te laag gewicht

Als je een te laag gewicht hebt, wil het lichaam je tegen de zwangerschap beschermen en kan het zijn dat je niet zwanger kunt raken. Je zult niet snel zwanger worden of zelfs misschien helemaal niet.

Je lichaam kan een onregelmatige menstruatiecyclus gaan aanmaken, waardoor ook je ovulatie niet op gelijke tijdstippen zal plaatsvinden.

Zorg dat je voldoende voedingswaarden binnenkrijgt. Het is beter om meerdere malen kleine hoeveelheden te eten dan 3 maal per dag een flinke maaltijd te eten. Je kunt dan over de hele dag gezien een grotere hoeveelheid voedsel binnenkrijgen. Probeer tussendoor wat extra binnen te krijgen door bijvoorbeeld een appel of liga te eten.

Ben je erg veel afgevallen, maak dan een afspraak bij je huisarts. De huisarts kan je verder helpen met het juiste dieet. Een te laag gewicht tijdens de zwangerschap kan ook leiden dat het kindje te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt.

Wil je weten waaruit je dagelijkse voeding zou moeten bestaan voor een gebalanceerd dieet? Lees dan mijn ebook “Gezonde Voeding, een bewuste keuze”. Hierin staat omschreven hoe je alle benodigde voedingsstoffen binnen kunt krijgen met gevarieerd eten.

Pagina 1 van 212