Foliumzuur slikken is belangrijk

Foliumzuur en zwangerschap

Het allerbelangrijkste om mee te beginnen als je zwanger wilt worden is het slikken van Foliumzuur. Foliumzuur is een vitamine B die ook in je dagelijkse voeding voorkomt.

Alleen heb je in het begin van je zwangerschap meer foliumzuur nodig dan je binnen kunt krijgen met eten. ook al eet je erg gezond en gevarieerd.

Als je voldoende foliumzuur binnenkrijgt, dan is de kans dat het kindje bijvoorbeeld een ´open ruggetje´ krijgt erg klein. Een open ruggetje is een ernstige lichamelijke afwijking, dus slik daarom al voor je zwangerschap foliumzuur.

Wanneer moet je beginnen met foliumzuur slikken?

Je begint een maand voordat je stopt met voorbehoedsmiddelen met het slikken met foliumzuur. Dit moet je blijven doen tot je 8 weken zwanger bent, zodat je geen foliumzuur tekort kunt oplopen. Daarna hoef je geen foliumzuur meer te slikken.

Foliumzuur is niet schadelijk en je mag het maanden achter elkaar blijven slikken. Dus ook al raak je niet meteen zwanger, blijf wel dagelijks je foliumzuur slikken. Slik elke dag een tabletje met 0,4 of 0,5 microgram (afgekort 0,4  mg) foliumzuur, meer is niet nodig.

Waar kun je foliumzuur kopen?

door foliumzuur tabletten te slikken doorloop je een gezonde zwangerschap

Je kunt deze pilletjes bij elke apotheek of drogist kopen, maar let wel goed op of er de juiste hoeveelheid foliumzuur (0,4 – 0,5 milligram) in het tabletje zit.

Ik heb zelf gekozen voor Essential Organics Foliumzuur 0,4 milligram en deze zijn mij goed bevallen. Daar moet je nog wel vitamine D bij slikken.

Woman´s health heeft tabletten ontwikkelt speciaal geschikt voor de zwangerschap, daar zitten alle vitaminen in die je nodig hebt inclusief vitamine D en foliumzuur, dit is de link naar het product

Het is ook goed om visolie te slikken (of je moet dagelijks vis eten), het is goed voor de ontwikkeling van je baby en voor jezelf, visolie kun je: hier bestellen

Zelfs in het begin van mijn zwangerschap toen ik veel last had van misselijkheid, kon ik deze tabletjes goed verdragen. Ben je net als ik makkelijk uitgevallen en heb je geen zin om naar de drogist te fietsen, bestel ze dan hier online voor 21.00 uur en je hebt ze morgen al in huis.

Foliumzuur 0,4 milligram wordt ook wel aangeduidt als het volgende:

  • 0,4 mg Foliumzuur
  • 400 µg Foliumzuur
  • 400 mcg Foliumzuur
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Trackbacks/Pingbacks

  1. Become pregnant and the importance of folic acid « annaspruit - 27 augustus 2011

    […] when you are pregnant. If you wish to read this article in Dutch, check out this cool web site Eisprong Berekenen. Eco World Content From Across The Internet. Featured on EcoPressed Standing Against Oil […]

  2. Een goede voorbereiding… - 22 augustus 2011

    […] begin op tijd met foliumzuur slikken. […]