Ovulatietest

Voor het bepalen van je vruchtbare dagen kun je de ovulatieberekening gebruiken om onze site. Maar die berekening kan bij bepaalde vrouwen iets anders zijn. Vooral als het niet  meteen wil lukken kun je het beste een ovulatietest kopen om te bepalen wanneer je eisprong daadwerkelijk plaatsvindt.

Het is ook veel nauwkeuriger dan te `temperaturen, want je lichaamstemperatuur neemt pas toe na je ovulatie, waardoor het niet betrouwbaar is om hiermee de kans op zwangerschap te vergroten.

Er zijn twee ovulatietesten die we kunnen aanbevelen: Dat is de Cleablue test en de Testjezelfzwangerschaptest.

Clearblue Ovulatietest (7st €30,83)

Clearblue OvulatietestDe Clearblue ovulatietest meet de hoeveelheid ovulatiehormoon LH (= Luteïniserend Hormoon) in je urine,  die 24 tot 36 uur vóór de ovulatie optreedt. Met deze informatie worden de twee beste dagen berekend om zwanger te raken.

Met deze meting is het voor 99% nauwkeurig dat je ovulatie op dat moment plaatsvindt, dus dat is erg exact. Door tijdens deze twee dagen gemeenschap te hebben,  heb je de grootste kans om zwanger te worden.

Deze ovulatietest gebruik je een keer per dag op gelijke tijdstippen, op de dagen dat je de hormonenpiek verwacht. Deze test stelt daarmee de dagen van je cyclus vast waarop je de meeste kans hebt om zwanger te worden. In de gebruiksaanwijzing staat alles duidelijk uitgelegd.

De Clearblue ovulatietest:

 • is voor 99% nauwkeurig in de waarneming van de hormonenpiek (LH piek)
 • werkt eenvoudig, doordat je rechtstreeks op de test kunt plassen.
 • 40% meer teststaafjes zijn ingegrepen in vergelijking met andere merken, zodat de kans op waarneming van de LH-piek in een bepaalde cyclus wordt vergroot.
 • geeft aan of je de test correct hebt uitgevoerd.
 • is snel, het resultaat is na 3 minuten af te lezen.
 • Met de digitale display is de Clearblue Digitale test makkelijkst af te lezen.

Hier kun je de Clearblue Ovulatietest het voordeligste bestellen.

Testjezelf Ovulatietest (7st €11,99)

testjezelf ovulatietestNet als bij vorige test, kun je met de Testjezelf ovulatietest het hormoon LH aantonen. Door een paar dagen op een vast tijdstip een beetje urine te verzamelen en de test uit te voeren, weet je of je eisprong nadert. Wanneer je het beste kunt beginnen met testen staat in de bijsluiter.

De testen worden met een pipet uitgevoerd. Vanuit Testjezelf zeggen ze dat dit van belang is omdat je dan de test altijd juist uitvoert. Persoonlijk vind ik het iets te omslachtig en een gehannes om eerst plas te verzamelen en daarna met een pipet de urine op de test te druppelen.

Een groot voordeel is dat de testen een stuk goedkoper zijn.  De testen net net zo betrouwbaar als de Clearblue test. Binnen 5 minuten heb je de uitslag. De test is bovendien eenvoudig af te lezen.

De Testjezelf ovulatietest:

 • heeft een betrouwbaarheid van 100%
 • werkt omslachtig doordta je urine eerst moet opvangen en daarna met pipetjes werkt
 • is relatief goedkoop
 • geeft aan of de test goed is uitgevoerd
 • is snel , na 5 minuten heb je resultaat
 • eenvoudig af te lezen
Hier kun je de Testjezelf ovulatietest het voordeligste bestellen.

[WPCR_INSERT]

No comments yet... Be the first to leave a reply!